El Sistema de Retribució Flexible

El Sistema de Retribució Flexible

EmailLinkedInTwitterFacebookGoogle+

ADVISORIA, conjuntament amb Rodon Vergés i Fiatc Assegurances, va organitzar una jornada informativa sobre els avantatges del Sistema de Retribució Flexible a l’Hotel Atenea Port de Mataró. El passat 5 de març els clients van poder conèixer aquest sistema, que ja està molt implantat en les multinacionals i que, pas a pas, va guanyant terreny en les petites i mitjanes empreses (pimes).

El Sistema de Retribució Flexible (SRF) té un tractament fiscal molt favorable tant pels treballadors com per a les empreses. La Retribució Flexible, també dita retribució a la carta, és una redistribució del sou total que percep el treballador de manera que cobri més eficientment. Així cada treballador decideix com vol cobrar, quina part en diner i quina part en productes i serveis. El SRF és una eina “d’enginyeria” fiscal a través de la qual el treballador guanyarà més sense que a l’empresa li representi més cost. Gràcies a flexibilitzar el sou i percebre una part en productes i serveis, el treballador podrà gaudir d’unes exempcions fiscals amb el resultat d’una disminució del seu IRPF i amb el conseqüent increment del líquid total.

El SRF és un concepte voluntari tant per a l’empresa poder oferir-lo com per al treballador d’acollir-se a aquest tipus de flexibilització salarial. En cas de triar per la flexibilització, és pel període d’un any, amb la possibilitat de canviar els productes o serveis triats en els anys següents, adaptant així el sou a les necessitats que el treballador va tenint al llarg de la seva vida personal i laboral. En determinades èpoques pot estar interessat en formació i capacitació, en d’altres per una assegurança de salut, les despeses de l’escola bressol i, en qualsevol moment, pels tiquets restaurant o el “renting” d’un vehicle.

Es consideren com a retribució en espècie l’ús, consum o obtenció per a fins particulars els béns, drets o serveis que de manera gratuïta o per preu inferior al normal de mercat l’empresa ofereix al treballador encara que no suposin despesa real. A tots els efectes legals, el sou del treballador serà la suma de la percepció dinerària més la flexibilitzada en espècie. El sou flexibilitat, dins els topalls establerts per a cada tarifa de cotització, cotitzarà a la Seguretat Social.

Per l’aprofitament de les exempcions fiscals, l’increment del sou net per part del treballador, és l’avantatge més clara. Per a l’empresa, individualitza la retribució dels seus treballadors adaptant-la en cada cas i dona valor a la retribució en espècie. En molts casos, no valorada pels treballadors i que suposa un cost per a l’empresa.

Davant d’aquesta perspectiva, no dubteu en posar-vos en contacte amb els experts d’ADVISORIA en matèria laboral per aplicar el SRF en la vostra empresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>